I Danmark er ejendomsskat en skat, der opkræves af ejere af fast ejendom, herunder boliger, erhvervsejendomme og jord. Ejendomsskatten er en del af det danske skattesystem og er en vigtig indtægtskilde for kommunerne.
Ejendomsskatten i Danmark beregnes normalt på baggrund af den offentlige ejendomsvurdering. Ejendomsvurderingen foretages af Skattestyrelsen, der vurderer ejendommens værdi baseret på forskellige faktorer som størrelse, beliggenhed, bygningens stand og eventuelle forbedringer. Ejendomsvurderingen revideres normalt hvert tredje år for at afspejle ændringer i ejendommens værdi.
Der er to typer ejendomsskat i Danmark:
Indtægterne fra ejendomsskatten går primært til kommunerne, der bruger pengene til at finansiere lokale tjenester og infrastruktur, såsom skoler, ældrepleje, veje, parker og kulturtilbud.
Det danske ejendomsskat system kan være komplekst, da der er forskellige regler og satser i de enkelte kommuner. Ejendomsejere i Danmark bør være opmærksomme på deres specifikke ejendomsskatter regler og forpligtelser i den kommune, hvor ejendommen er beliggende.